آموزش کاشت درخت به صفر تا صد به همراه نکات کلیدی کاشت آن نوکاریز | nahalfa
انتشار: فروردین 09، 1402
بروزرسانی: 09 اردیبهشت 1404

آموزش کاشت درخت به صفر تا صد به همراه نکات کلیدی کاشت آن نوکاریز | nahalfa

آموزش کاشت درخت به صفر تا صد به همراه نکات کلیدی کاشت آن نوکاریز | nahalfa

راستش یه ۸۰۰ متر باغ درخت زردآلو خریدم که درختان در داخل تشتک های عمقی کاشته شده و موقع آبیاری تا کمر درخت داخل آب میره و امسال مشاهده کردم ساقه درختان انگار مریض شده رنگ سیاه و زنج زده.. در درختان میوه خزاندار معمولا فاصله بین نهال ها ۵×۵ و یا ۶×۶ در نظر گرفته می شود. در برخی ارقام سیب و گیلاس که بسیار پررشد هستند، فاصله بین نهال ها تا ۱۰ متر نیز ممکن است در نظر گرفته شود. جالب است بدانید بخشی از مشکلاتی که در یک باغ بارده وجود دارد مربوط به روش های اشتباه در کاشت نهال بوده است.

  • بعضی باغداران دوست دارند درخت پا بلند یا پایه متوسط یا پایه کوتاه باشد.
  • اضافه کردن کمپوست یا کود کشاورزی به درختان میوه و آجیل ضروری و حیاتی است.
  • تا چندین ماه درخت تازه کاشته شده نیاز به مراقبت زیاد دارد و آن را مرتب و با توجه به آب و هوای منطقه و نیاز گونه درخت آبیاری کنید.
  • از این رو کشاورزان زیادی تمایل دارند تا این درخت پر سود را در مزارع خود بکارند.
  • برای اینکه یک باغ خانگی داشته باشید حتما لازم نیست درختان بزرگ و تنومند بکارید شاید با کاشتن چند بوته کوچک، توت فرنگی های تازه و خوشمزه تولید کنید.

اگر یک درخت گلدانی کاشته می شود، ریشه ها را پهن کنید تا از درهم رفتن آنها جلوگیری شود. بعد از قرار دادن درخت در گودال کاشت (در عمق مناسب)، به آرامی میخ ها یا طناب بسته بندی را باز کرده و پارچه را ببرید و از اطراف توپی ریشه جدا کنید. بگذارید کیسه کف توپی ریشه باقی بماند چرا که جدا کردن آن ممکن است به ریشه ها صدمه بزند. دستکاری دقیق توده ریشه برای جلوگیری از آسیب به درخت قبل از انتقال نهال به زمین اصلی لازم و ضروری است.

تصاویری از کاشت نهال توسط رئیس جمهور در آیین روز ملی درختکاری

در کشت لوزی چون درختها روی هم سایه اندازی ندارند و نور به همه درختها می رسد کیفیت محصول بالاست و درخت تقارن خود را از لحاظ تاج و گسترش شاخه ها خیلی خوب حفظ می کند. بعد از تسطیح، زمین را باید شخم عمیق زد چون درخت به خاک عمیق نیاز دارد. کاشت نهال باید به صورت کاملا علمی و براساس اصول صحیح انجام گیرد.

صفر تا صد آفات خرما و نحوه مبارزه با آنها

روی ریشه ها را با خاک خوب سطح الارض می پوشانند و می توانید اطراف نهال را به صورت کاسه مانندی شکل بدهید تا آب در آن خوب جای بگیرد و به مرور ته نشین شود. برای باغکاری معمولا توصیه می شود این چاله را از پاییز بکنید و آماده بگذارید تا بهار که میخواهید کشت کنید رطوبت درون چاله افزایش یافته و موجودات ذره بینی در محل چاله آماده خدمتگذاری به نهال جدید باشند. حذف علف های هرز اطراف نهال تازه کاشته شده تا رقابت ریشه های نهال با ریشه علف های هرز برای جذب آب و عناصر غذایی کاهش یابد. کاشت نهال به صورت تپه ای و با خاکِ اطراف، یک تشتک در اطراف نهال ایجاد شود. مهم ترین نکته در کاشت نهال این است که بدانیم چه نهالی برای کاشت در منطقه ما مناسب است. نهال زرشک که درختچه ای خاردار است معمولا در مناطق جنوب شرقی ایران کشت خرید نهال می شود.

بعد از آن که محل و سیستم کاشت نهال درختان مشخص شد، باید چاله ای برای کاشت آن ها ایجاد کرد. اگر درختی باید در اواخر پاییز کاشته شود، چاله را نیز همان انتهای پاییز حفر می کنند. اگر زمان کاشتن نهال اواخر زمستان یا اوایل بهار است، می توان چاله را در همین اوقات ایجاد کرد اما گزینه بهتر، در پاییز است؛ چراکه از بارندگی زمستانی بهره مند خواهند شد. از نظر رشد و نمو، بین اعضای رویشی و زایشی (بارده) درخت رقابت وجود دارد. پس با حذف مقداری از میوه ها در درختان بارده، مواد غذایی برای رشد شاخ و برگ و تقویت درخت مصرف شده که با تولید شیره پرورده بیشتر، تبدیل جوانه های رویشی به زایشی برای سالهای بعد تأمین می شود. در سال های سوم و چهارم پس از کاشت نهال، هرس تنها به حذف شاخه های رشد یافته اضافی و نامطلوب محدود شده و فرم و اسکلت اصلی نهال که شامل تنه و ۴ – ۳ شاخه اصلی است باید حفظ شود.